Milliyet Gazetesi Arşivinde ki 1 Nisan 1935 tarihli nüshasının “Memleket Haberleri” kısmında Uşak Muhabirinin gönderdiği bilgiler üzerine “Uşak Biraz Bakılmak İster” başlıklı kısa bir makale ile Uşak Kazası’nın perişan halini özetler.
Milliyet Gazetesi 1935 Yılı Uşak Kazası’nın Perişan Halini Anlatıyor

Milliyet Gazetesinin 1 Nisan 1935 tarihli Uşak Haberi’ne baktığımızda Uşak Kazasının halini şöyle anlatıyor;
Uşak Biraz Bakılmak İster
Elektriği de, suyu da, yolu da birer derttir
Türkiye sanayiinde mühim yer alan ve bacaları semaya kale gibi dikilen fabrikalar diyarı Uşak çok bakımsız kalmış ve ihtiyaçları gittikçe büyümüştür.
Uşak, Türkiye’de İstanbul’dan sonra hemen hemen ilk defa elektriğe kavuşan; fakat bugün elektrik işinin idaresizliğinden en geri kalan bir kasaba haline gelmiştir.
Elektrik Şirketi sermayesinin azlığı ve idare işlerinin düzelmemesi halkın tenvirat(aydınlatma) ihtiyacını temin etmemiş ve edememektedir.
Şehrin birçok sokak ve mahalle yolları karanlıktır.Tenvir edilen(Aydınlatılan) yerler de çok ziya(ışık)sız ve elektrik ziya(ışık)sı ihtizazlı(titreşimli) olduğundan göze zararlıdır.
Elektrik işinden sonra su ihtiyacı da kayda değer ehemmiyettedir.Çeşme suları bir merkezde toplanmadığından yazın birçok mahalle çeşmeleri kurumaktadır.
Belediyenin de bir su deposu olmadığından itfaiyenin yangında faydalı olması müşkül(zor)dür. Elektrik ve su ihtiyacından sonra yol işlerinin de gevşek gittiğini söylemek lazımdır.
Birçok mahalle ve hatta şehrin en güzel ve en bakımlı olması icabeden İstasyon(İsmet Paşa) caddesi de ağaçsız ve çok bozuk bir şekildedir.
Yazın tozdan ve kışın çamurdan bu yollardan geçmek için bir maske ve çizme giymek lazımdır. İstasyon civarındaki belediye çöplüğü, viran evler ve mezarlıklar trenden geçen yolcu üzerinde iyi bir intiba bırakmamaktadır.
1 Nisan 1935 tarihli Milliyet Gazetesi